Nieuwe NDP-jongeren krijgen informatie over beleid
23 Jun, 20:53
foto
Nieuwkomers bij de Nationale Democratische Partij (NDP) luisteren naar informatie die partijtoppers geven in Ocer.


De ruim 300 jongeren uit districten Wanica en Saramacca die de vorige maand toegetreden zijn tot de NDP en ongeveer 200 veldwerkers, hebben zaterdag een infosessie gevolgd in Ocer. Diverse partijtoppers, onder wie Winston Lackin, Sergio Akiemboto, Yldiz Pollack-Beighle, Faizal Abdoelgafoer en Etienne Boerenveen gaven inleidingen over het ontstaan van de partij, de ideologie die aan de basis ligt van het regeerbeleid en de voortzetting van het beleid in 2020. 

De jonge partijtoppers vertelden ook over hun eigen ervaringen in de politiek, hun overwegingen en hun leerproces. Verder werd de achterliggende gedachte achter diverse regeringsinvesteringen in detail uitgelegd, zoals de reden om, ondanks dalende wereldmarktprijzen in de mijnbouwsector, toch fors te blijven investeren in energie en infrastructuur als basis ingrediënten voor productiviteit. 

De jongeren werden opgeroepen om in zichzelf te investeren door scholing, zodat zij volledig kunnen participeren in de ontwikkeling van Suriname vanuit een vaderlandslievende basisgedachte en geloof in het eigene. Deze infosessie is deel van een aantal vervolgsessies waar ook jongeren uit de andere districten, die de beweging van de NDP zijn komen ondersteunen, zullen worden geïnformeerd.