Elektronisch betalen nu ook mogelijk bij Trustbank Amanah
23 Jun, 00:56
foto


Klanten van Trustbank Amanah kunnen nu ook elektronische betalingen verrichten. De bank is aangesloten op het Surinaams Nationaal Elektronisch Betaalsysteem (SNEPS) platform. Hierdoor is het mogelijk om te betalen en ontvangen in SRD's via cheques en overmakingen. 

Amanah is één van de weinige banken die haar diensten aanbiedt via Straight Through Processing. De bank zegt dat de verwerkingstijd en overmakingen hierdoor binnen één dag kunnen plaatsvinden. Dit is mogelijk geworden na gedegen voorbereidingen waaronder het testen van het systeem met collega-banken. SNEPS werd in 2005 geïntroduceerd door de Centrale Bank van Suriname. 

Trustbank Amanah lanceerde in 2018 de girorekening en pinpas. Haar klanten kunnen bij elke ATM pinnen en betalingen verrichten bij elk POS apparaat. Door de aansluiting op het SNEPS platform, zijn de diensten van de bank verbonden aan de girorekening, verruimd. 

De bank kondigt aan dat binnenkort internet en mobiel bankieren ook mogelijk zullen zijn. Trustbank Amanah is de eerste primaire Islamic Bank in Suriname.