AZP trots op de vernieuwde afdeling Chirurgie
23 Jun, 10:39
foto
De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, bekijkt een van de gerehabiliteerde kamers van de afdeling Chirurgie. (Foto: AZP)


Blijde gezichten bij de ingebruikname van de gerehabiliteerde afdeling Chirurgie (de 2e etage) van het Academisch Paramaribo de afgelopen week. Behalve een mooie werkomgeving, wordt ook de dienstverlening verbeterd. Op deze afdeling is nu ook 'medium care' mogelijk. Hierdoor kunnen patiënten via de monitor dag en nacht bewaakt worden. Ook de metingen kunnen veel zorgvuldiger gebeuren, omdat deze niet meer handmatig plaatsvinden. 

Algemeen directeur Claudia Redan is blij met de ontwikkelingen. Zij verwacht dat in de eerste week van juli de eerste etage ook kan worden opgeleverd. Dan is de zuid-vleugel voor twintig jaar bouwtechnisch helemaal in orde. Hierna volgt de rehabilitatie van het noordelijke deel van het ziekenhuis. Redan zei dat er enorm veel werk is verzet door het bouwteam, de aannemer en alle andere betrokkenen. De artsen, verpleegkundigen en ander personeel hebben hun bijdrage geleverd om de aanpassingen zo goed mogelijk te kunnen doen.

Met de rehabilitatie van de afdeling Chirurgie is ook de dienstverlening verbeterd. De verpleegkundigen zullen extra getraind worden, deelt medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa mee. Zij is net als Redan trots op het werk van de verpleegkundigen. Liauw Kie Fa merkt op dat iedereen ervoor zorgt dat de patiënt zo goed mogelijk wordt geholpen. Dit is niet het werk van artsen en specialisten alleen. De verpleegkundigen worden verder getraind om via 'medium care' de patiënten die extra zorg nodig hebben, nauwkeurig te bewaken. Nu kan het meten van bloeddruk, de ademhalingsfrequentie, polsslag, infuus, toedienen van medicijnen allemaal in de 'medium care' automatisch plaatsvinden. Vroeger gebeurde dit handmatig. Directie, medici en verpleegkundig personeel zijn trots op het resultaat en vinden dat de beste chirurgische behandeling in het land in AZP plaatsvindt.