26-jarige licht 'vriend' op en verwondt hem
22 Jun, 18:50
foto


Sergio A. is ingesloten voor verduistering en zware mishandeling. De 24-jarige man had bij een vechtpartij in de Coesewijnestraat Bernald B. (26) verwondingen toegebracht aan het hoofd en aan andere lichaamsdelen.

Bernald B. is na medische behandeling in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, naar huis gestuurd. Hij verklaarde dat zijn vriend Sergio hem vroeg zijn mobiele telefoon te lenen. Met de telefoon wilde hij muziek gaan opnemen in een studio aan de Lachmanstraat.

Samen met Sergio ging Bernald op 13 juni naar de studio. Sergio ging de studio binnen, terwijl Bernald buiten op hem bleef wachten. Na ongeveer drie uren, kwam Bernald tot de ontdekking dat Sergio via een andere ingang het terrein van de studio had verlaten. Twee dagen later kwam hij Sergio in de Coesewijnestraat tegen en vroeg hem naar zijn mobiele telefoon.

Sergio vertelde hem dat hij de telefoon had verkocht voor SRD 300 aan een man onder de Centrale Markt. Hij stelde Bernald voor om samen te gaan naar de koper van de telefoon. Op gegeven moment pakte Sergio een stuk hout langs de straat op en ging Bernald ermee te lijf. Ook haalde hij een scherp voorwerp tevoorschijn waarmee hij Bernald verwondingen toebracht. Omstanders schoten het slachtoffer te hulp en konden volgens de afdeling Public Relations van de politie erger voorkomen. Sergio verklaarde bij zijn voorgeleiding dat hij de telefoon heeft verkocht om eten te kopen.