Kitty Sweeb nu permanente vertegenwoordiger bij de VN
22 Jun, 14:36
foto
Kitty Sweeb, Surinames permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York.


Kitty Sweeb heeft woensdag haar geloofsbrieven aangeboden aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. Sweeb is Surinames permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York. Zij volgt ambassadeur Henry MacDonald op.

Sweeb was sinds 2011 de plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. In haar nieuwe formele rol zal zij leidinggeven aan Surinames missie en het buitenlands beleid helpen uitdragen in de belangrijkste politieke multilaterale organisatie en haar subsidiaire organen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Sweeb is van huis uit jurist. Zij bezit een Master of Law in International Business en Trade Law (New York). Sinds 2011 heeft zij tevens de Surinaamse overheid vertegenwoordigd bij de coördinatie van het buitenlands beleid en milieu-aangelegenheden en in diverse onderhandelingscommissies op het gebied van joint-ventures met multinationals. In eerdere perioden is de ambassadeur op politiek niveau werkzaam geweest bij de overheid.