Vandaag Internationale Dag van Yoga
21 Jun 2019, 10:30
foto


(Aangeboden)

21 juni werd door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot de Internationale Dag van Yoga. 

Wat is yoga?
Het woord yoga op zichzelf betekent 'verenigd zijn’. Het verwijst in het algemeen naar de vereniging van het individuele bewustzijn of ziel met het Universele Bewustzijn, vaak aangeduid als God. Met de moderne nadruk op  lichamelijke gezondheid en fitness denken veel mensen echter, dat yoga alleen  fysieke oefeningen - asana's of poses – zijn, maar deze zijn alleen de uiterlijke en vaak oppervlakkige aspecten van wat wordt genoemd 'de wetenschap, waarbij  de oneindige mogelijkheden van de menselijke geest en de ziel zichtbaar worden' .

Waarom yoga?
Echt verbonden zijn is belangrijk. 
Als je er tijd voor vrij maakt en je verbindt met de Bron, dan zal je je ervan bewust worden dat je op een natuurlijke oprechte manier verbonden raakt met anderen. Deze connecties zijn niet alleen voedend en versterkend, maar verscherpen ook je creativiteit en vaardigheden. Bij een ware connectie weerklinkt liefde. 

Wat doet yoga?
Mensen over de gehele wereld hebben ontdekt dat de zeer oude beoefening van yoga vandaag aan de dag één van de meest belangrijke tools is om een betekenisvol leven te leiden.
Yoga verbindt een persoon met de Bron van leven, opent het hart en verheldert de mind.
Yoga verbindt een persoon met hun authentieke zelf, maakt het geweten wakker en harmoniseert het spiritueel traject van gewaarzijn, houding en actie.
Yoga voorziet je van het vermogen om te tappen uit een ruimte van grotere creativiteit, waardoor je geinspireerd raakt en het gevoel van doelgerichtheid ontwikkelt.
Yoga verbindt de harten van mensen uit alle lagen van het leven met elkaar, doordat ze zich verbonden voelen met de Bron, de verenigende kracht.
Er zijn vele manieren om te ervaren hoe yoga mensen, gemeenschappen, organisaties en instituties bij elkaar brengt. Wanneer wij samen komen door deze oefeningen, hebben wij een gevoel van erbij te horen, handelen wij collectief en transformeren wij onze levens, onze bevolking en onze planeet.

Wat is Raja yoga?
Omdat het beoefenen van Raja Yoga geïntegreerd is in de dagelijkse activiteiten, wordt het een manier van leven, een leefstijl. De beoefenaar beseft zijn ware identiteit als spiritueel wezen - vaak aangeduid als 'ziel'- en zodoende  neemt de focus toe. De spanning en de stress, die vaak gepaard gaan met de zoektocht naar een evenwichtig leven verdwijnen. Vanuit een scherpere focus van bewustzijn ontstaat  balans vanzelf, op een natuurlijke manier. Aan de versnippering van het zelf, dat het resultaat is van de vele identificaties gebaseerd op rol, geslacht, ras enz. komt een eind, daar de beoefenaar alle rollen integreert en leert om de rol te spelen,  in plaats van zijn identiteit te zoeken in de rol .

Terug naar de Waarheid
Door consequent meditatie en contemplatie te beoefenen gaat de beoefenaar duidelijk de vele illusies en waanideeën zien, die hij zich in de loop der tijd heeft eigen gemaakt en waardoor vele laagjes van valse overtuigingen in het bewustzijn zijn gevormd. Het beoefenen doet - door de connectie met de Bron - het  besef van wat waarheid is ontwaken, wat op zich verschonend werkt voor het bewustzijn. Dit leidt langzaam maar zeker tot herstel van het zelf, naar de ware en originele staat van zijn.

Brahma Kumaris
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April