Volksgezondheid krijgt medicijnen tegen prostaatkanker
20 Jun 2019, 08:31
foto


Chas Warning, voorzitter van de prostaatkanker Stichting heeft een aantal hoogwaardige medicamenten overhandigd aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De medicamenten zijn bestemd voor patiënten die reeds uitzaaiing hebben.  Prostaatkanker is de voornaamste doodsoorzaak voor sterfgevallen onder mannen in Suriname. 

De stichting koos voor het ministerie van Volksgezondheid, omdat zij via het ministerie de medicamenten aan een gevarieerde groep van patiënten, urologen en ziekenhuizen beschikbaar wil stellen. Volgens Warning is de behoefte aan hoogwaardige medicamenten groot, vooral voor patiënten met uitzaaiingen. Daarom wil de stichting ervoor zorgen dat ook zij kwalitatieve gezondheidszorg krijgen. Warning laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat prostaatkanker geen oude mannetjes ziekte is, zoals men in het verleden vaker gedacht heeft.

Mannen tussen de leeftijdsklasse van veertig en vijftig jaar moeten zich vroegtijdig laten controleren op het Prostaat Specifiek Antigeen. De creoolse man is in vergelijking met de andere bevolkingsgroepen de meest vatbare voor het krijgen van deze ziekte, zegt Warning. Een gezonde leefstijl is bij het voorkomen van deze ziekte van groot belang.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April