Forse straffen geëist in Kraka roofmoordzaak
18 Jun 2019, 19:04
foto


Fanuel D., Clyde H., Milton V., Virbian W., Milton F., Melvin A., Dion B., Mirtel F. en Jurvin B.  die verdacht worden van de moord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56), hebben maandag de strafeis van officier van justitie Shanta Mahadew gehoord.  De openbare aanklager aarzelde niet om forse straffen in deze zaak te eisen. De slachtoffers lieten vorig jaar op 7 juni na een roofoverval het leven te Kraka.  

Tegen Fanuel D., Clyde H., Milton V., Virbian W., Milton F., Melvin A., Dion B., Mirtel F. en Jurvin B. eiste de officier een celstraf van 30 jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Virbian W. hoorde in het derde kanton 15 jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en zijn gevangenneming en in het tweede kanton voor het hebben van illegale vuurwapen werd tegen hem een celstraf geëist van tien maanden waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Tegen Milton V. is voor opzet en heling en het hebben van illegale munitie en vuurwapen in het tweede kanton een celstraf geëist van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar tegen zich eisen. Dezelfde strafmaat werd ook in het derde kanton tegen hem geëist. 

Mahadew acht het feit wettig en overtuigend bewezen. Ze voerde aan dat ondanks de meeste verdachten ontkennen dat zij het feit hebben gepleegd, maar dat uit het onderzoek toch gebleken is dat er sprake was van een nauwe en bewuste samenwerking met elkaar. Elke verdachte is betrokken geweest, zei Mahadew. Ze noemde het feit zeer ernstig. Twee onschuldige mensen hebben het leven gelaten; hun leven is hen ontnomen. 

Fanuel D. werkte voor hetzelfde bedrijf als de slachtoffers. Hij zei dat hij geen informatie doorgespeeld had en dat hij Clyde H. gebeld had voor een afspraak. Fanuel D. verklaarde dat hij nooit gezegd had dat het dienstvoertuig met goud vertrokken was. Toen de politie hem onder druk zette, zei hij dat hij informatie had doorgespeeld. Virbian W. ontkende dat hij een wapen heeft verstrekt om een beroving te plegen. Milton V. zei dat hij een five shooter had gevonden. Dit vuurwapen verkocht hij voor US$ 1.000, omdat hij in geldnood zat. Hij kon zijn geld niet krijgen en nam het vuurwapen terug.

Milton F. verklaarde dat hij zijn mond voorbij gesproken had. Op een feestje had de medeverdachte Clyde H. hem voorgehouden dat een bedrijfswagen goud en geld transporteerde op de donderdag en dat hij aan hetzelfde bedrijf verbonden was. Dit verhaal vertelde hij Melvin A. Deze verdachte hield Milton F. voor dat hij alles in orde zou maken. De wapens kwamen van Melvin A. en het kleine vuurwapen was van Clyde H. dat hij ook aan Melvin A. gegeven had. De five shooter was in een aparte tas gezet. Het plan was volgens Milton F. door Melvin A. beraamd en hij wist hoe hij te werk zou gaan. Toen Milton F. merkte dat iets anders aan de hand was, reed hij samen met de chauffeur van het andere voertuig weg. Later vernam hij dat twee mensen het leven gelaten hadden. Op 15 juli zullen de raadslieden Arjen Ramlakhan, Murwin Dubois, Georgette Leter, Harold Belfor, Hedley Derby, Frank Truideman en Maureen Nibte pleiten in deze zaak. 

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March