Verdachten horen strafeis voor inrijden op politieagenten
18 Jun 2019, 04:41
foto


Clyde M. en Elton Z. hoorden elk een celstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, tegen zich eisen maandag. Hen wordt verweten dat zij een beroving hebben gepleegd waarbij ze een mes hebben gebruikt. Vervolgens hebben ze geprobeerd om politieambtenaren van het leven te beroven of zwaar lichamelijke letsels toe te brengen, door met een snelheid op hen in te rijden. De verdachten kijken ook aan tegen de aanklacht vernieling van het politievoertuig. Beide verdachten ontkennen de tenlasteleggingen. Officier van justitie, Shanta Mahadew, presenteerde de strafeis. Zij acht het feit wettig en overtuigend bewezen. 

De verdachten werden door de politie gesommeerd om te stoppen. Hun sommatie werd genegeerd. De verdachten kwamen met een grote snelheid op hen af. Er werd gebruikgemaakt van vuurwapens. De agenten losten een schot in de lucht, maar ook dit mocht niet baten. Vervolgens werd er gericht geschoten, waarbij Elton Z. werd geraakt in zijn onderbeen. Hij sprong uit de rijdende auto en toen werd er geschoten. 

Het politievoertuig werd beschadigd. De benadeelde had een beschrijving gegeven van het voertuig. Toen het voertuig in kaart werd gebracht, hebben de verdachten het stopteken genegeerd. Ook de waarschuwingsschoten lieten ze aan zich voorbij gaan. Door hun gedrag, feiten en omstandigheden was het volgens de politie duidelijk dat het om die verdachten ging die de beroving gepleegd hadden. De benadeelde, een vrouw, had ook de kleding van de verdachte beschreven. Die kwam overeen met die van Elton Z.

Zowel Clyde M. als Elton Z. ontkennen iets met de beroving te maken te hebben. Beiden gaven aan dat de politie zomaar op hen begon te schieten en dat ze daardoor in paniek raakten. Ze ontkennen dat ze een tas met inhoud hebben weggenomen van de benadeelde. Op 4 juli zullen de raadslieden pleiten in deze strafzaak. 

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April