Robinhood met 2-0 uit val van Notch
17 Jun 2019, 05:22

SV Notch nam het zondag in een inhaalwedstrijd van de eerste divisie competitie van de SVB op tegen de ongeslagen landskampioen Robinhood. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0. Even leek dit ook de eindstand te worden. Aan spanning ontbrak het niet in deze ontmoeting. Ook het publiek liet zich van zijn beste zijde zien door ploegen flink aan te vuren. De wedstrijd werd pas in de laatste 10 minuten beslecht. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de landskampioen.

Heel vroeg in de ontmoeting moest Notch het doen zonder de Braziliaanse middenvelder Miranda. Dit was een hele aderlating voor de club. Een doelpunt van Robinhood werd afgekeurd wegens buitenspel. Deze helft werd gekenmerkt door enkele harde overtredingen waarvoor arbiter Ramon Louisville los van enkele gele kaarten, niet floot. Opmerkelijk was ook dat de landskampioen al enkele wedstrijden zonder sterspeler Stefano Rijssel afwerkt. Ook aanvaller  Alan Lucas was vanwege een blessure niet van de partij. Robinhood kon met 25 minuten spelen de stand uit evenwicht halen. Roxey Fer kreeg een diagonale pass voor de doelman die hij hoog over het doel trapte. Aan kansen ontbrak het niet in deze ontmoeting.

In het begin van de tweede helft kreeg Robinhood enkele doelrijpe kansen. Een bal van Roche Rosebel werd na een snelle aanval van Robinhood op rand van de doellijn gestopt door verdediger Marcello Pinas, nadat doelman Paulo Roberto al was verslagen. Er werd strijd geleverd met klein overwicht voor Robinhood. Deze nam toe naarmate de wedstrijd richting het einde ging. Rodney Dalfour trapte vanuit rechts na een terugspeelbal keihard  richting het doel en noteerde 1-0 voor Robinhood. Met nog enkele minuten te gaan kreeg Robinhood een penalty toegewezen. Deze werd verzilverd door Fer: 2-0. De landskampioen ontliep zo de val van Notch. Robinhood blijft door deze overwinning op de tweede plek in deze competitie. Inter Moengo Tapoe blijft met twee wedstrijden meer gespeeld dan de naaste concurrent, op de eerste plaats.