Soerdjan ontpopt zich als rasechte NDP'er
16 Jun 2019, 12:40
foto
Lekhram Soerdjan, minister van RGB.


Minister Lekhram Soerdjan (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer; RGB) heeft de laatste oranje-resten die nog aan hem zouden kleven duidelijk achter zich gelaten. Op de massameeting van de NDP zaterdagavond in Nickerie deed hij de oproep aan alle kijkers van Rasonic Televisie, die de vergadering live uitzond, om het cruiseschip van de paarse partij te ondersteunen. Soerdjan is tot de conclusie gekomen dat hij in een verkeerde boot heeft gezeten. "Als u hier niet bent, zit u in een verkeerde boot", zei hij aan de mensen die thuis waren gebleven. 

Soerdjan voerde aan dat "we de grote taak hebben om te bundelen en het land in ontwikkeling te brengen". Dit geldt vanaf Nickerie en verder. Hij riep de mensen op om de volgende vergadering wel ervoor te zorgen dat ze de juiste keus maken en aanwezig zijn. Hij benadrukte dat nog niet alle werk is verricht door de regering, maar is zijn veel zaken wel gerealiseerd. Mensen moeten niet slechts naar de weg kijken en zeggen dat de regering niets heeft gedaan. 

De bewindsman ging in op het verzoek van afdelingsvoorzitter Nickerie, Edgar van Genderen. Hij heeft president Desi Bouterse, voorzitter van de partij, gevraagd om de 300 kavels die verstrekt waren aan mensen in Stalweide-gebied te ontsluiten. De mensen weten niet welk stuk van wie is. Soerdjan deelde mee dat niet alleen Stalweide maar alle projecten die landelijk zijn blijven liggen, aan te zullen pakken. Er zullen ook nieuwe projecten worden uitgevoerd. In de komende tijd, ook na 2020, zal de achterstand in grondpapieren worden weggewerkt. 

Soerdjan heeft in april 2018 bedankt als lid van de VHP. Hij was ook Assembleelid namens de partij, gekozen in Nickerie. Soerdjan werd gevraagd om minister te worden van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij heeft een jaar later zijn portefeuille ter beschikking gesteld van de president, die deze niet accepteerde. Uiteindelijk is Soerdjan benoemd tot minister van RGB. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April