President werkt lijvig programma af in Nickerie
14 Jun, 00:00
foto
President Desi Bouterse begint dit weekend de activiteiten in Nickerie door een loop over de Henarbrug. In de ochtend is de brug gesloten van 8.00 tot 10.00 uur.


President Desi Bouterse heeft dit weekend een lijvig programma af te werken in Nickerie. Hij is donderdagavond aangekomen in Nickerie. Naast diverse officiële handelingen die verricht zullen worden als staatshoofd dit weekend in Nickerie en Coronie, houdt de Nationale Democratische Partij (NDP) zaterdagavond ook een massameeting. Verwacht wordt dat William Waidoe zaterdag officieel zal toetreden tot de paarse partij. Hij heeft nog geen bedankbrief geschreven naar Pertjajah Luhur.  

Opvallend is dat van de vijf Assembleeleden van Nickerie, twee in het programma zijn opgenomen voor het houden van toespraken bij de bestrating van de Krappahoeklaan en Radjastanweg, vrijdag. Waidoe en Guilliano Snip zullen een toespraak houden. Vrijdag komt De Nationale Assemblee ook in openbare vergadering bijeen. Dan zullen de geloofsbrieven worden onderzocht van Daniëlla Sumter die de opengevallen plaats invult van André Misiekaba, die minister is geworden. 

Het officiële programma begint 's morgens rond 8.30 uur bij de Henarbrug. De president zal samen met de massa over de brug lopen richting Wageningen en weer terug. Hij zal stilstaan bij het belang van deze brug, die in de jaren tachtig is gebouwd. Daarvoor moest een veerpont de auto's en personen overzetten. Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe heeft intussen bekendgemaakt dat de Henarbrug van 8.00 uur tot 10.00 uur zal worden afgesloten. Dit in verband met activiteiten rondom het bezoek van de president aan Nickerie. 

De president zal vrijdagmiddag ook een visverwerkingsbedrijf van Pritipaul Singh officieel in gebruik nemen. Deze ondernemer heeft ook in Guyana een bedrijf. Zaterdagmorgen wordt een basketbalveld op het Volksplein opgeleverd van Stichting Nickerie in Beweging. In de middag vindt de eerste steenlegging plaats van Covab op de hoek van de Djakarta- en Graderweg.  In de avond wordt de massameeting van de NDP gehouden. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September