Reyme de politiek in: Normen en waarden moeten terug
10 Jun, 00:00
foto
Apostel Steve Reyme


De documenten om de politieke partij 'Alternatief 2020' op te richten, zijn gedeponeerd bij het ministerie van Justitie & Politie. Trekker, apostel Steve Reyme (51), zegt in gesprek met Starnieuws dat waarden en normen terug moeten in de politiek. De nieuwe partij zal gebaseerd zijn op een christelijke visie. "Maar hiermee sluiten wij mensen van andere religieuze groepen niet uit, want alle godsdiensten streven hetzelfde na", stelt de geestelijke. Hij zegt dat gekozen is voor een nieuwe partij om de doelen te kunnen realiseren. Er zijn onbaatzuchtige leiders nodig in de politiek. Mensen die zich dienstbaar stellen voor het volk, legt Reyme uit. 

Het bestuur van de nieuwe politieke partij is reeds gevormd, de doelstellingen, de beginselen en het logo van 'Alternateif 2020' zijn af. Het wachten is op de formaliteiten. Nadat de stukken goed bevonden zijn op Justitie en Politie, moet de president nog zijn handtekening eronder plaatsen. Daarna zal de officiële proclamatie plaatsvinden, legt Reyme uit. De aankondiging van de politieke partij is reeds gedaan in de kerk. Reyme is apostel bij de Volle Evangeliegemeente Logos International. "Het nieuws is enthousiast ontvangen," vertelt Reyme die altijd heeft gesteld dat kerk en politiek samengaan. 

Een van de belangrijke speerpunten van de nieuwe politieke partij is het tegengaan van corruptie. Het land gaat gebukt onder corruptie. Ook de mening van velen over de politiek is bijzonder negatief. Reyme merkt op dat 'Alternatief 2020' zal aantonen dat politiek niet vies is. Het is volgens hem mogelijk op eerlijke en rechtvaardige wijze Suriname te dienen. Het moet volgens hem afgelopen zijn met patronagepolitiek. Respect voor de medemens draagt de nieuwe politieke organisatie ook hoog in haar banier. 

"Ik ben een 'man on a mission'. Ik heb vijf jaar gebeden", legt Reyme uit. Het is nu de tijd om op te staan om het land te leiden. Reyme zegt dat het volk zal bepalen wat zijn toekomstige functie wordt. Hij gaat voor regeermacht, maar dat zal het volk uitmaken. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September