Marowijne legt problemen voor aan president
10 Jun, 02:48
foto
President Desi Bouterse heeft in Marowijne verschillende organisaties en groepen ontvangen. Er wordt gewerkt aan oplossingen. (Foto: NII)


De regering werkt aan oplossing van de problemen die besproken zijn in het district Marowijne. President Desi Bouterse was van vrijdag tot zondag in het oosten van het land. Hij heeft ontmoetingen gehad met verschillende groepen en organisaties. Het staatshoofd heeft van gedachten gewisseld met onder andere gepensioneerden, schoolleiders, kerkleiders, ondernemers, het traditioneel gezag en jongeren. 

De groepen hebben met de president gesproken over de vraagstukken in hun omgeving en hebben daarbij ook voorstellen gedaan om de bestaande knelpunten, op te lossen. Ook is er gesproken over de drinkwaterproblematiek in sommige gebieden, huisvesting, sport en recreatie en telecommunicatie. Het staatshoofd heeft aangegeven binnen regeringsverband aan oplossingsmodellen te werken, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuidwest die ook bij de gesprekken aanwezig was laat optekenen dat de ontmoetingen tussen de president en de groepen vruchtbaar waren. “De overlegmomenten waren welkom en zullen ertoe bijdragen het beleid naar een hoger niveau te tillen,” meende de districtscommissaris. De gesprekken vonden plaats te Moengo en Albina. De president kreeg ook een rondleiding in het Marwina Ziekenhuis. Hij heeft het startsein gegeven voor de asfaltering van de weg naar Ricanau Mofo en wegen te Anjoemaraproject in Albina. Tijdens zijn verblijf in Marowijne heeft president Bouterse herhaaldelijk aangegeven dat er samengewerkt moet worden om het land tot ontwikkeling te brengen. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September