Gemeenschap Zanderij rouwt om arts Gowrising
09 Jun, 14:41
foto
Velen hebben afscheid genomen van hun arts Taroen Gowrising.


Het district Para heeft vanochtend afscheid moeten nemen van de langst dienende arts van poli Zanderij. Taroen Gowrising (54) stond bekend als een plichtsgetrouwe, gemotiveerde, geduldige en sociaal bewogen arts. Hij heeft 25 jaren gewerkt op de poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Zanderij, met als  buitenposten;  Matta, Berlijn, Cabendadorp, Wit Santi, Hollandse kamp, Bersaba, Vierkinderen, Republiek en Hannover.

Het overlijden van de arts valt zijn cliënten zwaar. Veel mensen hebben een traan gelaten bij het afscheid nemen van deze kalme en sociaal bewogen arts. Gowrising heeft regelmatig regen en modder moeten trotseren om zijn hulpbehoevende patiënten te bezoeken. Patiënten zonder geld kregen alle voorkeur en gratis medicijnen. Als het nodig was betaalde Gowrising zelf de kosten of werden medicijnen uit zijn privé voorraad kosteloos verstrekt. Hij was te allen tijde beschikbaar voor zijn patiënten.

In tegenstelling tot velen van zijn collega’s ging hij nooit weg van zijn standplaats. Zijn familie die hem nauw aan het hart lag, kwam regelmatig naar hem toe op Zanderij. Als een cliënt hem nodig had, werd de familiebijeenkomst voor dat moment onderbroken, totdat de patiënt geholpen was. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, sprak zijn waardering uit over de bijdrage van de dokter aan het district Para. De weg die naar de poli leidt zal op voorstel van velen worden vernoemd naar dokter Gowrising.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September