Brunswijk wil intrekken concessie China Zhong Heng Tai
07 Jun 2019, 06:52
foto
Ronnie Brunswijk, fractievoorzitter van de ABOP. (Beeld: DNA)


Ronnie Brunswijk, fractievoorzitter van de ABOP, wil dat de vergunning van China Zhong Heng Tai in Patamacca, wordt ingetrokken. Hij heeft in De Nationale Assemblee donderdag gezegd dat er daar veel mis is en de regering zand voor de ogen wordt gestrooid. President Desi Bouterse antwoordt hierop dat de zaak bekeken moet worden. Hij kan op dit moment geen zinnig antwoord geven. 

Brunswijk vindt dat er daar allerlei zaken plaatsvinden die niet volgens wet en regelgeving gaan. Er wordt gewoon niks gedaan, terwijl ruim vijftien jaar geleden een concessie is gegeven. Deze is ook van eigenaar verwisseld. Er zijn ook contracten getekend met ondernemers om het gebied schoon te maken, terwijl zij niet eens over bulldozers beschikken. Hij vindt dat er nu opgetreden moet worden. 

De president merkt op dat het goed is begonnen indertijd, waarbij de eerste 2000 oliepalmplantjes in beeld zijn gebracht. Er moet huiswerk gemaakt worden. De concessie is gebaseerd op een wet. Nagegaan moet worden hoe deze zaak opgelost kan worden. "Ik kom er nu ook niet uit," zegt Bouterse die aangeeft dat gebogen moet worden over dit probleem. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April