HVB: Welvaart en welzijn voor iedere Surinamer
05 Jun 2019, 06:33
foto


Het Ied-ul-Fitre feest wordt in bijna alle landen in de wereld gevierd door moslims en niet-moslims, om zo de vastenmaand Ramadan af te sluiten. Een maand waarbij bezinning, reiniging, doorzetting, verdraagzaamheid, tolerantie, en verbroedering allemaal op de proef zijn gesteld om zo naastenliefde en respect niet alleen onder de moslims te vergroten, maar zeker ook met de verschillende bevolkingsgroepen in ons land om zo te werken aan een waardige natie.

Dit jaar valt het Ied-ul-Fitre feest samen met 146 jaar herdenking van de Hindoestaanse immigratie. Toeval, maar ook goed om bij stil te staan dat onder deze groep immigranten er ook moslim broeders en zusters waren die een drie maanden reis samen met de hindoe gelovigen, naar het onbekende moesten ontberen voor een beter bestaan. Deze broederschap en naastenliefde zijn zich verder in Suriname gaan ontwikkelen tijdens de contract periode, waar er samen hard gewerkt moest worden en er geen tijd was voor haat en nijd.

De HVB heeft als één van haar belangrijkste kernwaarden respect voor land en volk, waarbij de eenheid onder de Surinaamse bevolking centraal staat. Gedurende de vastenmaand worden niet alleen de positieve eigenschappen de mens bijgebracht, maar ook een stukje realiteit van hoe het staat met de armen en minst bedeelden onder ons die dagelijks moeilijk aan een bordje eten kunnen komen. Hieruit vloeit het respect voor elkaar voort en kan men overgaan tot sociaal handelen en het creëren van mogelijkheden om elkaar uit moeilijke situaties te halen. De HVB staat tegelijkertijd stil bij de bijdrage van de Hindoestaanse contractanten en hun nazaten, ongeacht hun geloof, omdat deze groep tot vandaag een enorme politieke, culturele, economische en sociale bijdrage levert aan de ontwikkeling van ons land.
 
Voor de HVB betekent het afsluiten van de vastenmaand en de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse immigratie een overwinning en bezinning, vooral in de moeilijke situatie van ons land met alle uitdagingen, om toch nog goed te doen voor elkaar en in saamhorigheid en met wederzijds begrip voor elkaar die kracht en zegen af te smeken van de Almachtige om als één volk te werken aan de opbouw van ons land en aan de verbetering van de mensheid in totaliteit.

De HVB wenst elke Surinamer niet alleen een Ied Mubarak toe, maar ook een bezinningsvolle herdenking van 146 jaar Hindoestaanse immigratie en wil samen met elke Surinamer de boodschap van rust en vrede voor land en volk helpen verspreiden en ontwikkeling voor welvaart en welzijn voor iedere rechtgeaarde Surinamer helpen na streven. Laten wij samen erin geloven, bidden en werken voor land en volk.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April