NDP: Nationale verzoening bij Ied-ul-Fitre en Hindostaanse immigratie
05 Jun 2019, 02:36
foto


Bij het waarnemen van de nieuwe maan eindigt de gezegende maand van Ramadan. Tijdens de afgelopen Ramadan hebben wederom miljoenen moslims wereldwijd een periode van bezinning gehad, waarbij zij zich onder andere van voedsel en drank onthouden hebben van zonsopkomst tot zonsondergang. Deze maand verzacht het hart, waardoor er meer ruimte ontstaat voor vergeving, met elkaar delen, elkaar ondersteunen en elkaar bijstaan. Voor de aanvang van de Ied-namaaz wordt ook Zadkah-e-Fitr (Zakaat ul Fitr) aan de minderbedeelden gegeven opdat zij ook hun Eid op een waardige manier kunnen vieren. 

Zij die ooit de Ied namaaz hebben gevolgd, zullen gemerkt hebben dat ras, kleur, status en positie nietsbetekenend zijn binnen de Islam. Alleen ons imaan is belangrijk. Vandaag, 5 juni, is tevens de dag der Hindostaanse immigratie. Waarlijk waren er bij deze groep tal van moslims die hun geloof en identiteit hebben behouden. De boodschap van Eid past perfect in het kader van ons natievormend volkslied “hoe wij hier samenkwamen”. Precies hoe wij na de Eid-namaaz elkaar omhelzen, vergeven en het beste toewensen, wensen wij op deze dag der Hindostaanse immigratie de totale gemeenschap ook eenheid, saamhorigheid, welvaart en welzijn toe. 

Ied-ul-Fitre, is niet gewoon een feestdag. Deze dag brengt mensen bij elkaar, brengt groepen bij elkaar, bindt de harten van velen, maakt dat je opnieuw kunt starten, maakt dat je alles weer goed kunt maken met je familie, met je vrienden maar vooral met je Schepper. Het maakt dat verzoenen makkelijker gaat. Hierdoor wordt het vormen van eenheid en betrachten van saamhorigheid eenvoudiger. 

De NDP heeft bij de uitvoering van haar beleid de mens altijd centraal gesteld. Daar waar nodig heeft de partij alles binnen haar macht gedaan om ontwikkeling toegankelijk te maken met, waar nodig, extra aandacht voor de sociaal zwakkeren. Ook op het gebied van natievorming is de partij altijd het voorbeeld geweest. Op deze dag van vergeving, van verzoening, en van éénwording wenst de NDP de totale gemeenschap een zeer vreugdevolle, bezinningsvolle en gezegende Ied-ul-Fitre toe. Tevens wensen wij de gemeenschap een prettige dag der Hindostaanse immigratie toe. 

IED MUBARAK

Advertenties