Strafzaak Oedit uitgesteld naar 4 juli
04 Jun 2019, 01:56
foto


Kantonrechter Maureen Dayala heeft de strafzaak waarin de ondernemer Raj Oedit terechtstaat, uitgesteld naar de zitting van 4 juli. Op die dag zullen er getuigen worden gehoord. In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca.

Op de vorige rechtszitting had raadsman Irvin Kanhai een vijftien pagina's tellend document overhandigd aan het gerecht. Daar maakte het behandelplan van Justitie en Politie van de strafinrichting waar Oedit opgesloten is, onderdeel van uit. 
Inmiddels mag Oedit uitgeleverd worden aan Suriname. Dit heeft de rechtbank in Nederland besloten. Het Openbaar Ministerie had om zijn uitlevering gevraagd. 

Kanhai heeft aangegeven dat hij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de rechter. Om gezondheidsredenen kan zijn cliënt niet afreizen naar Suriname. Kanhai voert aan dat zijn cliënt continu medische zorg nodig heeft. Hij heeft nog geen antwoord gehad van het Openbaar Ministerie of diezelfde zorg hier aan Oedit kan worden gegeven.

Wanita Ramnath
Advertenties