PL versterkt onderlinge verbondenheid structuren Nickerie
03 Jun 2019, 16:33
foto
De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo (rechts) en secretaris Rob Soentik nemen deel aan de Iftar in Nickerie.


Het gezamenlijk doen van de iftar en met elkaar van gedachten wisselen heeft de onderlinge verbondenheid van de PL-structuren in Nickerie verder verstevigd. PL-voorzitter Paul Somohardjo is dan ook zeer tevreden over het bezoek dat hij het afgelopen weekend samen met hoofdbestuurs- en partijraadsleden aan het rijstdistrict bracht. 

De PL-voorman legt uit dat het als moslim meer dan een plicht is om bij zo een vastenmaand samen te eten. “We kunnen niet elke dag in Nickerie zijn en het is daarom belangrijk dat we dit samen doen. Na de vastenmaand zullen we verder werken om alle structuren landelijk te versterken. De eerste aanzet wordt gegeven in Wanica, waar op zaterdag 8 juni de eerste ressortbesturen van de partij zullen worden geïnstalleerd. Hetzelfde zullen we ook in Nickerie doen”, zegt Somohardjo. 

Volgens Wagirin Madsaleh, lid van het coördinatieteam van de PL in Nikcerie, laat de partij hiermee zien dat ze één is. “Het is die eenheidsgedachte, maar vooral de sociale gedachte. Dat is ook het motto van de partij: de sociale kracht. En dat willen we ook tot uiting brengen hier in Nickerie.” De Ramadan is een periode bij uitstek, waarin het sociale karakter van de partij goed tot uiting komt. Eén van projecten die tijdens de vastenmaand is afgerond, is het verstrekken van pakketten aan de moskeeën in Suriname. Leden en sympathisanten van de PL uit alle districten hebben uit eigen middelen bijgedragen om de pakketten te kunnen verzamelen en distribueren. Ook PL-structuren van Nickerie hebben hun bijdrage geleverd. 

“Het is mij een waar genoegen mee te delen dat op 20 mei 2019 onze jaarlijkse moskeeënpakkettenproject is afgerond. Het is ons gelukt om aan plus minus 250 moskeeën een pakket te geven,” zegt partijvoorzitter Somohardjo hierover in een schrijven aan zijn leden. Hij geeft aan dat door de sociale en gotong-royong-visie van de partij het is gelukt om dit mooi project te realiseren. “Als voorzitter en oprichter van de partij ben ik dankbaar voor alle bijdragen, zowel materieel als immaterieel, maar bovenal ben ik bijzonder trots dat ik zo een partij mag leiden die de sociale kracht als visie heeft en gotong royong als filosofie heeft. Onze slogan van samen werken, samen delen en samen winnen moet hoog in onze vaandel blijven”, stelt de PL-voorzitter. 

Advertenties