Robinhood pakt kostbare punten bij A-Coconut
03 Jun 2019, 04:51

Landskampioen Robinhood heeft zondag in het Ramkhelewan Sportcomplex uit tegen A-Cocount de kostbare drie competitiepunten weten te pakken. Met enkele minuten vóór het laatste fluitsignaal, was het de Braziliaan in dienst bij Robinhood, Alan Silva Da Costa, die keihard het winnende doelpunt kon inschieten. De aansluiting met koploper Inter Moengo Tapoe die ook de partij won zaterdag met 5-1 thuis tegen Nishaan 42, is hierdoor verzekerd.

Het werd duidelijk een zware bevalling voor Robinhood die het moest doen zonder de sterspeler Stefano Rijssel. Midden in de eerste helft moest Robinhood verder met 10 man. Verdediger Gilberto Eind keek tegen zijn tweede gele kaart aan en moest vroegtijdig de kleedkamers in. A-Coconut trachtte hieruit munt te slaan. Het lukte qua spel, maar het eindresultaat bleef uit. De ruststand bleef dan ook 0-0.

Ook in de tweede helft deed A-Coconut alles op alles, maar kreeg doelman Cliadel Kohinor steeds op zijn weg. Ook werd nonchalant en slordig omgegaan met de kansen bij A-Coconut. De jeugdige Djamilio Righters strafte de verdediging van A-Coconut af. Op een onbewaakt moment snelde hij zich vanuit links naar het doel, kapte terug en gaf een 100% assist aan Da Costa die keihard het winnende doelpunt inschoot: 1-0. Robinhood blijft op de tweede plek met 19 wedstrijden en 49 competitiepunten. De eerste plaats uit deze eerste divisie competitie is voor Inter Moengo Tapoe die nu 22 wedstrijden heeft gespeeld en heeft 53 competitiepunten.

In de subtop zijn er belangrijke uitslagen geweest. Zo nam Leo Victor het zaterdag in het Frank Essed Stadion op tegen Transvaal. Beide ploegen hebben mooi spel laten zien. Transvaal moest het doen zonder sterspeler Ivenzo Comvalius. In de eerste helft had Transvaal de beste kaarten in handen. Echter was het Leo Victor die eerst scoorde. Bryan Elshot, die geheel niet werd afgedekt, kon halverwege de eerste helft vrij de bal inkopen. 1-0. Dit bleek later een gouden doelpunt te zijn.

In de tweede helft was Transvaal niet kansloos maar toch ging het voldoende cijfer naar Leo Victor. Een heel moeilijk te beoordelen doelpunt van Gilberto Croni van Leo Victor werd door de lijnsvrouw afgekeurd vanwege buitenspel. Leo Victor blijft met deze overwinning in het vizier bij Inter Moengo Tapoe en Robinhood en heeft nu 49 punten uit 21 wedstrijden.

PVV is nu geklommen naar de vierde plek en heeft Transvaal verdreven die nu op de vijfe plaats staat. PVV won ook dit weekeind met 2-0 van West-United.  De ploeg van de zonen van Hermandad heeft 22 wedstrijden gespeeld en heeft 45 competitiepunten. Transvaal blijft steken op 44 punten.

De topscoorder van deze eerste divisie is Renzo Akrosie van SNL. Hij heeft zondag met een hattrick tegen Papatam zijn koppositie verstevigd en heeft nu 27 doelpunten. De partij werd overigens gewonnen met 5-3.