Frangie herkozen als voorzitter Bankiersvereniging
03 Jun 2019, 01:43
foto
Eblein Frangie herkozen als voorzitter Surinaamse Bankiers Vereniging.


Eblein Frangie is bij enkele kandidaatstelling herkozen als voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Volgens de statuten van de organisatie moest deze verkiezing worden gehouden. In augustus vorig jaar had Frangie, CEO van Finabank, de voorzittershamer overgenomen van Jim Bousaid, die met pensioen is gegaan bij de Hakrinbank. 

In het nieuwe bestuur, dat de vorige week is aangetreden, is alleen Rafiek Sheorajpanday (Hakrinbank) teruggekeerd. Nieuw zijn René van Rooy, directielid bij De Surinaamsche Bank en Sean Hussain van de Republic Bank. De bestuursfuncties zullen tijdens een bestuursvergadering verder worden ingevuld. 

Frangie zegt in gesprek met Starnieuws dat enkele speerpunten van het nieuwe bestuur zullen zijn, de National Risk Assesment die in 2020 moet plaatsvinden, de bewustwordingscampagne voor giraal verkeer en het betalingsverkeer. De stabiliteit van de wisselkoers is belangrijk voor de economie. De SBV zal hierover nauw contact hebben met de Centrale Bank van Suriname. De opbouw van de solvabiliteit van het bankwezen is ook een aandachtspunt. Een andere uitdaging is de instelling van het strategic investment committee en de werking ervan. Modernisering van de algemene bankvoorwaarden staat ook hoog op de agenda van de SBV. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April