Minister Elias: Geen tekort aan medicamenten
02 Jun 2019, 18:32
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


"Een ruwe schatting heeft reeds uitgewezen dat er niet veralgemeniseerd kan worden dat er een tekort is aan medicamenten. Er kan van een bepaald medicament een inderdaad voor korte tijd een tekort zijn, maar de juiste oorzaken daarvan moeten nog aangepakt worden." Dit is het antwoord van minister Antoine Elias van Volksgezondheid op een vraag van Assembleelid Djoties Jaggernath tijdens de begrotingsbehandeling. 

Jaggernath, die arts is en gevestigd is in Nickerie heeft aangekaart dat er weinig medicijnen zijn. Veel mensen hebben geen dokterskaart en er is een tekort aan instrumentarium. De minister voert aan dat de tussentijdse evaluatie heeft uitgewezen dat er sprake is van oververbruik, inefficiënt gebruik en tekorten in de distributie van medicamenten. "Desondanks werken wij aan de organisatorische versterking om deze tekorten niet merkbaar te laten zijn voor de gebruikers", benadrukt Elias. 

Over de Bazo-kaarten, legt de minister uit dat elke verzekering aan een bepaalde verzekeringsperiode en regels gebonden is. In dit geval moeten wij meegeven dat niet elke cliënt zich houdt aan deze regels vooral als het gaat om de plichten, stelt Elias. Intussen heeft het ministerie het Staatsziekenfonds gevraagd om de verzekeringsperiode minimaal met 1 jaar te verlengen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April