Ferrier verontschuldigt zich over emotioneel betoog EBGS
01 Jun 2019, 06:36
foto
Minister Lilian Ferrier zegt sorry tegen de EBGS over haar emotioneel betoog. (Foto: Raoul Lith)


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft vrijdag haar verontschuldiging aangeboden aan de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS). Zij erkent dat zij eerder in een emotioneel betoog over de school van Godo Olo uitlatingen heeft gedaan, die liever achterwege gelaten moesten worden.  Velen, onder wie de EBG'ers hebben zich gekwetst gevoeld. 

"Wanneer ik hier sta als minister en als gelovige, dan sta ik hier in dienst van land en volk. En dan is het dat belang dat ik moet dienen en het gaat erom dat ons geliefd land Suriname op hoger niveau komt te staan. Ik hoop dan ook dat we in de sfeer van wederzijds respect en liefde de zaken met betrekking tot het onderwijs verder bespreekbaar kunnen maken," stelt Ferrier. 

Eerder heeft de praeses Desiré Peerwijk van de EBGS in een verklaring aangegeven geen mediastrijd met de minister te zullen voeren. De EBGS betreurt het dat zonder deze aangelegenheid te hebben besproken, de minister in De Nationale Assemblee een sfeer heeft gecreëerd die niet bevorderlijk is voor het totale onderwijsproces. De EBGS heeft nogmaals het verzoek gericht aan de minister voor een onderhoud over specifiek de school te Godo Olo en in zijn algemeenheid over onderwijsaangelegenheden. De EBGS is ervan overtuigd dat de samenleving gediend zal zijn indien zij met het ministerie van Onderwijs als partners om de tafel gaat zitten om tot een oplossing te geraken. "Het verschaffen van eenzijdige informatie aan de samenleving zorgt alleen maar voor onnodige verwarring. Het is onze verantwoordelijkheid om de samenleving dit te besparen," zei de geestelijke in een verklaring. 

Nadat de minister haar verontschuldigingen had gedaan in De Nationale Assemblee hebben velen haar geprezen voor deze daad. Alleen Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vroeg zich af waarom de minister sorry moest zeggen, want volgens hem heeft zij de waarheid gesproken. Hierdoor is hij meer te weten gekomen over het reilen en zeilen binnen heb bijzonder onderwijs. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April