Ferrier: Rust weer teruggekeerd op scholen Latour
01 Jun 2019, 00:56
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: Raoul Lith)


De beveiliging op de zeven scholen van Latour is aangepakt. Minister Lilian Ferrier heeft vrijdag meegedeeld in De Nationale Assemblee dat militairen ingezet zijn voor de beveiliging van de scholen. De surveillance van de politie, zichtbaar en onzichtbaar, is opgevoerd. Ook worden leerkrachten en leerlingen die dat nodig hebben, psychisch begeleid. 

De minister deelt mee dat elke maand met de onderwijsbonden overleg wordt gepleegd. Zij heeft woensdag alle bonden ontvangen. Het onderhoud was constructief, waarbij ook de beveiliging van de scholen aan de orde is gekomen. Een integrale aanpak over de beveiliging is besproken. Hierover heeft Ferrier ook overleg gehad met haar collega's van Justitie & Politie en Defensie. 

Met de schoolleiding van de scholen van Latour zijn er afspraken gemaakt. Donderdag zou een inspecteur naar de scholen gaan, maar de leerkrachten waren naar De Nationale Assemblee voor het indienen van een petitie. Vrijdag waren militairen vanaf half 6 fysiek aanwezig op de scholen. De minister heeft gerapporteerd gekregen dat de rust weer is teruggekeerd op de scholen. 

In De Nationale Assemblee is aan de orde gekomen dat alle scholen structureel moeten worden beveiligd, waarbij ook de omrastering van de scholen van belang is. Het kan niet zo zijn dat militairen en politie structureel worden ingezet voor de beveiliging van scholen. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April