Veiligheid op en rond scholen moet gegarandeerd zijn
30 May 2019, 20:25
foto


De school is in vele gevallen de tweede plek waar individuen gesocialiseerd worden. Hier is de plek waar we een aanzienlijk groot deel van de dag doorbrengen. Het  zou dus als een veilige thuishaven moeten functioneren. We zeggen toch keer op keer dat de jongeren de toekomst zijn van morgen, zouden we dan niet moeten investeren in hen?

In de afgelopen dagen zijn wij opgeschrikt door de gewelddadig aanvallen in het resort Latour. Scholieren moeten niet alleen veilig zijn op het schoolterrein, maar ook in de directe omgeving van de school. Jongeren raken  getraumatiseerd door deze brute berovingen helemaal in de schoolbanken. Hoe veilig zijn onze scholen?

Herinnert u zich de discussies van enkele maanden terug, waarbij enkele DNA-leden vroegen om beveiliging op staatskosten? Ik ben er van overtuigd dat deze DNA-leden met hun salaris in staat zijn de beveiliging te betalen. Maar hoe zit het dan met de scholen en leerlingen die proberen te werken aan hun toekomst? Hebben zij niet eerder recht op die gegarandeerde gratis beveiliging? Of zien deze DNA-leden het gevaar waarin de toekomst van Suriname zit juist niet?

Waar blijven de formele jongerenorganisaties die zouden moeten opkomen voor de belangen van degenen die zij vertegenwoordigen? Of wachten we tot dat we lezen: ‘schietincidenten op school?’ om daadwerkelijk in actie te komen.

Wij roepen elke verantwoordelijke instantie op om  zo spoedig mogelijk beveiliging op de scholen te plaatsen. We doen in het bijzonder een beroep op de minister van Defensie die onlangs in DNA aangaf dat hij organisaties en personen die een beroep doen op het ministerie, zal bewaken. Wij stellen voor dat alle scholen per direct voorzien worden van bewaker door de dag heen en in de avond. Ook kunnen agenten vaker patrouilleren gezien Latour een buurt is met veel hangjongeren.

Wij kijken met argusogen naar de stappen die ondernomen zullen worden door de regering.


Furnen Kofie,
voorzitter iSpeak
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April