25-jarig ontwikkelingsvisie PRO gepresenteerd
26 May, 19:04
foto
Gerold Sewcharan, voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling presenteert het eerste exemplaar van de ontwikkelingsvisie aan een baby van 2 maanden. (Foto: PRO)


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft haar ontwikkelingsvisie zaterdag gepresenteerd aan het publiek tijdens een bijeenkomst in het Buurthuis Lob Makandra aan de Santopolderweg in Wanica. De ontwikkelingsvisie welke nu in ontwerp is aangeboden, geldt voor de periode oktober 2019 tot en met september 2044 en beslaat 19 hoofdstukken met 68 onderwerpen. Dit concept zal voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering. De PRO vraagt de samenleving om kritische feedback op de ontwikkelingsvisie.

Aan een van de 'first voters' in Wanica werd het 1e exemplaar van het 3e ontwerp van de ontwikkelingsvisie overhandigd.
De PRO is van mening dat politieke partijen, althans hun besturen de samenleving zo vroeg en zo duidelijk mogelijk moeten informeren over hun politieke ideologie. Het moet voor de kiezer duidelijk zijn wat een politieke partij aan plannen heeft voor de samenleving. De PRO heeft de nadruk gelegd op de noodzaak voor nieuwe politiek, en heeft opgeroepen dat burgers, samen met de partij duurzame oplossingen bedenken voor de structurele problemen in het district. 

Een belangrijk uitgangspunt van de ontwikkelingsvisie, is gebaseerd op het principe van the Rule of Law. Dit houdt in dat alle burgers gelijk zijn, ongeacht etniciteit, geloof, afkomst of status. Niemand krijgt een bevoorrechtte positie, waardoor er wordt afgerekend met alle partij politieke belangen en vriendjespolitiek.Tijdens de bijeenkomst heeft de partij het onderafdelingsbestuur van PRO-Wanica gepresenteerd. Dat bestaat uit: Andy Truideman, Nadege Alfonswa, Samaria Main, Genieva Main, Cherryl Pansa en Jennifer Wong Swie San. 

Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September