India: 20 doden bij brand in scholingscentrum
25 May, 14:27
foto
Het vuur verspreidde zich in klaslokalen in het gebouw in de westelijke deelstaat Gujarat. (Getty Images)


Bij een brand in India zijn minstens 20 mensen omgekomen. De meeste doden zijn studenten die privélessen volgden. Terwijl zwarte rookwolken uit de ramen kwamen van het commerciële gebouw in de westelijke stad Surat, sprongen en vielen studenten uit het pand.

Het vermoeden bestaat dat het vuur is veroorzaakt door een elektrische storing in de airconditioning. De politie zei dat één van de eigenaren van het lescentrum was gearresteerd.

De stadspolitiechef Satish Sharma vertelde verslaggevers dat drie personen in totaal beschuldigd werden van verwijtbare moord en dat de twee anderen spoedig zouden worden gearresteerd. Hij deed een beroep op de woedende menigte om kalm te blijven en de wet niet in eigen handen te nemen.

Minstens 20 andere mensen liepen ernstige verwondingen op bij de brand. Ze worden behandeld in het ziekenhuis in Gujarat. "De studenten verloren hun leven zowel door het vuur als door te springen uit het gebouw", vertelde Deepak Sapthaley, een lokale brandweerofficier, aan AFP. De brandweer- en hulpdienstencommissaris van Surat zei: "Het vuur werd veroorzaakt door een kortsluiting in één van de airconditioningskanalen op de begane grond ... en verspreidde zich naar de derde verdieping."

Alle doden zijn jonger dan 20 jaar en velen zaten vast omdat het vuur bij een trap begon, meldde Reuters. Premier Narendra Modi heeft zijn condoleances op Twitter betuigd. Er is opgedragen tot een onderzoek naar het incident en binnen drie dagen wordt een rapport verwacht.

Het ongeval is het laatste in een lange reeks dodelijke branden in India. In februari kwamen minstens 17 mensen om bij een hotelbrand in Delhi.

Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September