Tekort aan voertuigen bij politie wordt aangepakt
25 May, 12:31
foto
De waarnemende korpschef Roberto Prade, overhandigt een autosleutel aan een regiocommandant. (Foto: Juspol/NII)


Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft er 16 'gestriped' voertuigen bij. Deze pick-ups zullen de korpsleden motiveren hun werk beter te verrichten, meent minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). "Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving." Getrouw heeft de sleutels van de voertuigen vrijdag overhandigd aan de waarnemende korpschef Roberto Prade.

De directeur Operationele Diensten, Lucretia Redan was aanwezig bij de overhandiging van de pick-ups. Het gaat om een deel uit de partij van 77 nieuwe Ssang Yong, Ko-rando pick-ups, die eerder dit jaar symbolisch waren overgedragen aan Juspol door Rudisa Motors. Prade heeft de sleutels aan 16 regiocommandanten en diensthoofden overhandigd.

Voor deze partij voertuigen zijn in aanmerking gekomen regio Paramaribo en wel de ressorten en afdelingen: Livorno, Latour, Uitvlugt, Munder, Flora, Centrum, Nieuwe Haven, Geyersvlijt, Algemene Surveillance Dienst (ASD), Verkeer Onderzoek Unit Paramaribo, Verkeer Handhavingsteam (VHT), verder het Regio Bijstand Team (RBT) en van regio Oost de ressorten: Moengo en Albina. 

De voertuigen zullen van een gps-systeem worden voorzien. Dit systeem biedt de mogelijkheid voor een rapportage over onder andere het hardrijden en de plaats waar het voertuig zich op dat moment bevindt. De komende weken zullen de andere regio’s worden voorzien van voertuigen. Thans wordt hard gewerkt aan het plaatsen van het politie-embleem op de resterende nieuwe voertuigen, meldt de voorlichting van Juspol via het Nationaal Informatie Instituut.

Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September