Luitenant bekent volmondig in berovingszaak Mariott hotel
24 May, 22:36
foto


Giovanni K., Anil D. en Glenn O. worden samen met luitenant Mitchel L. verweten dat zij in vereniging met het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening, een tas met een totaal bedrag van SRD 234.748,75, euro 10.090 en US$ 9.737 dat toebehoorde aan de Cirkel Group NV hebben weggenomen op 2 januari. De incassoloper die het geld bij Mariott Hotel ophaalde, werd op het terrein klemgereden. Vervolgens werd een wapen op hem gericht, het portier van het voertuig werd opengemaakt en de tas met inhoud werd buitgemaakt. Kantonrechter Lydia Ravenberg heeft de verdachte Mitchel L. als getuige gehoord in deze zaak. Hij heeft alles volmondig bekend. 

Mitchel L. verklaarde dat het plan ergens in december vorig jaar werd beraamd. Op 1 januari werd het plan officieel besproken tussen hen vieren. Ook bij de taakverdeling waren er concrete afspraken. Volgens de getuige kwam het plan van Glenn O. Hij werkte als security guard bij het hotel. Hij had ook een portofoon weggenomen van het hotel en die aan Mitchel L. gegeven, zodat hij de oproep kon horen als de incassoloper al ter plekke zou zijn. Giovanni K. haalde de getuige op die bewuste dag van 2 januari op. Vervolgens zijn ze van voertuig verwisseld en stapte Mitchel L. in het voertuig van Anil D. Vervolgens stopten ze ergens en wachtten het portofonische bericht af. Toen hij het bericht ontving, reden ze het terrein van Mariott op. 

Mitchel L. was gekleed in een zwarte trainingspak, had een zonnebril op en zijn gezicht was gemaskerd met een zwarte doek. Bij de beroving maakte hij gebruik van een defecte gasbucks die op een vuistvuurwapen leek. Na de beroving werd hij afgezet in het ander voertuig en ging hij naar een hotel. Daar begon hij het geld te verdelen in twee delen. Hij merkte op dat tussen het geld er een I-phone zat. Die heeft hij toen vernietigd en ging vervolgens naar een ander hotel. De helft van de buit heeft hij aan Giovanni K. afgestaan die het bedrag zou verdelen met nog twee andere. Mitchel L. zou zijn aandeel verdelen met Anil D. 

De incassoloper werd ook gehoord. Hij zei dat plotseling een voertuig voor zijn auto stopte. Hij was niet door de bewakers van het hotel begeleid naar zijn voertuig. Hij dacht eerst dat het om gasten van het hotel ging. Toen de gemaskerde persoon uitstapte, het wapen tegen zijn slaap hield en hem vroeg naar het geld, had hij weinig keus. Het enige wat hij kon onthouden, was het kentekennummer van het voertuig. 

Een politierechercheur werd gehoord in deze zaak. De man verklaarde dat ze de camerabeelden hadden bekeken en dat ze het voertuig dat ingezet was om de beroving te plegen, konden achterhalen. De auto had inmiddels vijf eigenaars gehad, maar Anil D. was de laatste. Hij meldde zich aan op het politiebureau en zo kwamen de overigen in beeld. Volgens de politieman konden ze op de camerabeelden zien dat Glenn O. draalde toen de beroving gepleegd werd. Volgens deze verdachte heeft hij zich gehouden aan de voorgeschreven regels van het handvest. Op 27 juni zullen de verdachten worden verhoord.

Wanita Ramnath


Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September