Kanalen Weg naar Zee opgehaald
24 May, 14:28
foto
Kapotte boten en een oude diepvries verhinderen de waterstroming bij de Brantimakkasluis te Weg naar Zee. (Foto: LVV via NII)


Diverse kanalen in het landbouwgebied Weg naar Zee zijn opgehaald. Bij de werkzaamheden zijn bij de Brantimakkasluis een kapotte diepvriezer en boten aangetroffen die de waterstroom belemmeren. Ook het petflessenprobleem draagt bij aan de wateroverlast en andere milieustorende problemen.


De ophaalwerkzaamheden worden gedaan door de ministeries van Landbouw, Veeteelt (LVV) en Visserij, Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken, Transport en Communicatie. Het ministerie van LVV heeft het Bloemfontein- en de Sitalsinghkanaal al opgehaald. Volgens schema zullen meerdere kanalen in verschillende landbouwgebieden worden opgehaald, zegt het ministerie van LVV via het Nationaal Informatie Instituut (NII).


Voor een optimale waterafvoer - vooral in de regentijd- en een goede waterbeheersing zijn volgens het ministerie van enorm belang voor zowel de landbouw- als woongebieden.


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September