Elias: Start bouw streekziekenhuis Atjoni eind juni
24 May, 06:36
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid oriënteert zich te Atjoni, waar het streekziekenhus moet verrijzen.


Eind juni zal formeel het startsein gegeven worden voor de bouw van het streekziekenhuis Atjoni. De voorbereidingen zijn op schema, zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De bewerking van de grond, die vrij laag gelegen is, is in volle gang. De verwachting is dat het gebouw in februari volgend jaar zal worden opgeleverd. Het ziekenhuis begint met een capaciteit van 30 ligbedden.  

De bewindsman zegt dat alle diensten van de basiszorg en de tweede lijn geboden zullen worden in het streekziekenhuis.  Er komt een post voor spoedeisende hulp. Verder zullen onder andere laboratoriumfaciliteiten, een apotheek,  een röntgen afdeling en een mortuarium ook deel uitmaken van de faciliteiten. Het ligt in de bedoeling dat alleen de ernstige gevallen verwezen worden naar ziekenhuizen in Paramaribo.  Alle basisgevallen van Atjoni en omliggende dorpen zullen in dit ziekenhuis behandeld worden. 

Met de komst van het streekziekenhuis wordt de polikliniek van de Medische Zending Atjoni niet overbodig. Deze zal normaal de medische zorg blijven verlenen. Het aannemingsbedrijf Djojo Bouwbedrijven Groep is belast met de bouw. Volgens de aannemer zal een modern architectuur verrijzen te Atjoni. Niet alle bomen zullen omgehakt worden, zodat patiënten kunnen genieten van de natuur. Verder zullen nieuwe bomen geplant worden om de omgeving volledig te integreren met de natuur. In het project zijn ook gepland de waterbeheersing, waardoor overtollig water kan worden afgevoerd. 


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September