Kanhai gaat in beroep tegen uitlevering Oedit
24 May, 00:32
foto
Advocaat Irvin Kanhai. Hij staat de zakenman Raj Oedit bij.


De zakenman Raj Oedit, die verdacht wordt in twee lopende drugszaken, mag worden uitgeleverd aan Suriname. Dit heeft de rechtbank in Nederland besloten. Het Openbaar Ministerie had om zijn uitlevering gevraagd. Raadsman van Oedit, Irvin Kanhai, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de rechter. Om gezondheidsredenen kan zijn cliënt niet afreizen naar Suriname.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig, dat was geland op het terrein van Oedit in  Saramacca. Ook in de duikbootzaak die ontdekt werd, wil het Openbaar Ministerie hem horen. Kanhai heeft op 6 mei  medische stukken overgelegd aan kantonrechter Maureen Dayala. Hieruit blijkt het behandelplan van de arts in de strafinrichting in Nederland. Kanhai zegt dat zijn cliënt continu medische zorg nodig heeft. Hij heeft nog geen antwoord gehad van het Openbaar Ministerie of diezelfde zorg hier aan Oedit kan worden gegeven. 

"Het gaat om een rapport van 15 pagina's over de medische situatie en de behandeling van mijn cliënt. Dit komt niet van een particuliere arts, maar de dokter van de strafinrichting," zegt Kanhai. Volgens de raadsman zijn er geen bezwarende verklaringen afgelegd in de duikbootzaak, noch in de 488 kilogram cocaïne die is onderschept in het vliegtuig. De zaak gaat op 3 juni weer voor. Kanhai merkt op dat hij de rechter ook voorgesteld heeft om zijn cliënt in Nederland te horen. 
"Voorlopig zal de uitlevering niet kunnen worden uitgevoerd. Wij gaan in appel en daarna is cassatie ook een mogelijkheid. Het kan nog drie maanden duren voordat de procedure is afgerond," stelt Kanhai. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September