Studentenwoning Dritabiki Medische Zending wordt opgeknapt
24 May, 02:44
foto
De studentenwoning van Dritabiki wordt gerenoveerd. Het was nodig om het gebouw op te knappen. Verwacht wordt dat de oplevering in juli plaatsvindt.


De studentenwoning van de Medische Zending op Drietabbetje, die in deplorabele staat verkeerde, krijgt een facelift, zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Deze faciliteit zal ook dienen als verstrekpunt voor Basis Verzekeringskaarten (BZV kaarten) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) welke in samenwerking met de MZ wordt uitgevoerd. 

Dit project wordt samen met de nieuw aangestelde minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), André Misiekaba, getrokken. In het opgeleverde pand zal er ook een dependance van SoZaVo gevestigd zijn, zodat dit ministerie zelf de Basiszorg Verzekeringskaarten (BZV-kaarten) kan uitprinten. 

Elias zegt dat de dependance voortvloeit uit de afspraken die hij en Misiekaba hebben lopen. Afgesproken is dat voortaan de BZV-kaarten  alleen door Sociale Zaken worden verstrekt. Dit besluit is genomen om de distributie verder te optimaliseren en om de bewoners de garantie te bieden dat het binnenland niet overgeslagen wordt. 

De bewoners van Dritabiki en omgeving kunnen naast medische zorg vanaf juli terecht te Poli Medische Zending Dritabiki voor hun BZV- kaarten die ter plekke geprint zullen worden. Elias zegt dat dit ongekend is. Om aan een kaart te komen, moesten bewoners veel kosten maken om naar Paramaribo af te reizen voor hun BZV- kaarten. Nu kunnen de mensen dichtbij huis over hun kaart beschikken. Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September