Plaatsing nieuwe straatnaamborden loopt voorspoedig
23 May, 22:39
foto
In voorbereiding naar de verkiezingen van volgend jaar worden waar nodig nieuwe straatnaamborden geplaatst. (Foto: Biza via NII)


In het ressort Blauwgrond worden deze week waar nodig nieuwe straatnaamborden geplaatst, als onderdeel van de voorbereidingen naar de verkiezingen van volgend jaar. Het project wordt landelijk uitgevoerd. Het project is al afgehandeld in de districten Coronie, Saramacca en Commewijne.

"In ons land is de vindbaarheid van burgers geregeld door een adres, dat bestaat uit een straatnaam en een huisnummer," zegt Kisoor Maharadjdin, coördinator van de werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering. "De adressen zijn bij de verkiezingen bijzonder belangrijk als we denken aan onder andere de kandidaatstelling, bezorging van oproepingskaarten en het vaststellen van de legger."

De functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zegt dat het zoveel mogelijk voorzien van straatnaamboorden en ordening van de huizennummering ervoor moet zorgen dat adressen gemakkelijk worden vastgesteld en gevonden. De borden worden geplaatst waar deze ontbreken, vervangen of hersteld moeten worden. Na Blauwgrond zullen de overige ressorten van Paramaribo Noord-Oost worden aangepakt.

Zeventig nieuwe straten krijgen voor het eerst een naambord, meldt Biza via het Nationaal Informatie Instituut (NII). De huizen of gebouwen in deze straten in Paramaribo, Wanica en Para krijgen ook meteen een huisnummer. Voor dit jaar zijn er al 1.675 huisnummers verstrekt. Maharadjdin benadrukt dat het strafbaar is om zelf een huisnummer te bepalen of eigenhandig straatnaamborden en -palen te plaatsen of weg te halen.

Onregelmatigheden kunnen worden doorgegeven aan de afdeling Straatnaamborden en Huizennummering op telefoonnummer 464744.


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September