Veel interesse voorlichtingssessie Nederlandse remigranten
22 May, 05:47
foto


Een delegatie van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) is deze week te gast bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Er worden voorlichting en adviezen aan remigranten en andere geïnteresseerden gegeven. De belangstelling is tot nu toe overweldigend, meldt de Nederlandse ambassade. 

Een delegatie staat onder leiding van de directeur van het NMI, Faridah Azimullah. Mensen die vanuit Nederland naar Suriname zijn geremigreerd worden van advies gediend. Momenteel zijn er ruim 1.200 personen die in Suriname gebruik maken van een Nederlandse remigratie-uitkering. 

Het NMI is een stichting met ruim 25 jaar ervaring in het ondersteunen van remigranten. “Remigranten blijken in de praktijk vaak tegen problemen aan te lopen die ze van tevoren niet hadden voorzien, vooral in het eerste jaar na remigratie. We gebruiken ons bezoek aan Suriname om de opgekomen vragen te onderzoeken en proberen waar mogelijk direct een oplossing te geven,” zegt Azimullah. 

De delegatie heeft inmiddels samen met de Sociale Verzekeringsbank twee goed bezochte voorlichtingssessies gehouden. Een derde voorlichtingssessie vindt plaats op donderdag 23 mei, van 9:00 tot 11:00 uur. Deze sessie op de ambassade is toegankelijk voor geïnteresseerden. Daarnaast zijn er tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur spreekdagen. 

Wie zich wil aanmelden voor de voorlichtingssessie op donderdag of het spreekuur, kan telefonisch contact opnemen met de Nederlandse ambassade: telefoonnummer 477211 en vervolgens optie 9 in het keuzemenu. 


Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September