Twee jaar geëist tegen verdachte in drugszaak
21 May, 15:30
foto


Officier van justitie Shanta Mahadew vindt dat wettig en overtuigend bewezen is dat Mariette K. op 9 februari de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden. Ze eiste een celstraf van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 5.000 of een vervangende hechtenis van vijf maanden tegen de verdachte. 

De vrouw heeft tezamen en in vereniging met Joël P. gepoogd 5.020 gram cocaïne vanuit Suriname naar Nederland uit te voeren. De drugs waren verpakt en werden in haar beide reiskoffers aangetroffen. De koffers werden aangeboden bij het inchecken te Zanderij. Bij het scannen werden onregelmatigheden geconstateerd. Toen de koffers geopend werden, trof het BID- team in totaal achttien pakken met een poederachtige substantie aan in beide koffers. Mariette K. zegt dat ze niet op de hoogte was van de drugs. Ze wist niet dat deze in haar koffers waren geplaatst. 

Advocaat Arjen Ramlakhan die deze verdachte juridisch bijstaat, vroeg kantonrechter Maureen Dayala om op een ander moment te pleiten. Op 3 juni zal de raadsman zijn pleidooi houden in deze drugszaak. 

Wanita Ramnath


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September