Verdachte klaagt over uitstel zaak voor de vijfde keer
21 May, 02:07
foto


Voetbaltrainer Ricardo O. wordt verdacht van seksueel misbruik van een vijftienjarig meisje. De man heeft vanaf het begin het feit ontkend. Ook is hij consistent geweest in zijn verklaringen. Het meisje heeft belastende verklaringen afgelegd. Op de rechtszitting maandag heeft kantonrechter Maureen Dayala de man voorgehouden dat ze deze zaak zal uitstellen, omdat het medebrengen van de getuige niet heeft kunnen plaatsvinden. De verdachte die voorlopig op vrije voeten is gesteld, is niet blij hiermee. “Dit is de vijfde keer dat de zaak uitgesteld wordt”, zei Ricardo O.

Deze getuige was al een keer gedagvaard op hetzelfde adres. Bij de volgende dagvaardingen werd de getuige niet op dat adres aangetroffen: het pand werd niet gevonden. Volgens Ricardo O. had de kantonrechter Ingrid Lachitjaran die voorheen belast was met deze strafzaak, gezegd dat de medebrenging van de getuige voor de laatste keer uitgevoerd moest worden. Hij was verbaasd toen kantonrechter Dayala nog een laatste keer de medebrenging heeft gelast van deze getuige. 

Dayala heeft de verdachte voorgehouden dat deze zaak nieuw is voor haar en officier van justitie, Shanta Mahadew. Ze hebben de zaak overgenomen in de stand waarin deze zich bevond. Verder was die mededeling gedaan door de vorige rechter, niet genoteerd in het dossier. 

Volgens Ricardo O. heeft de politie bewust de ontlastende verklaringen genegeerd. De voetbaltrainer had chatberichten overhandigd aan Lachitjaran toen. Deze berichten had het meisje gestuurd naar overige teamleden waarin ze duidelijk aangeeft dat de man haar nooit seksueel heeft misbruikt en hij ook niet samen met haar was toen ze van school verzuimde. Het horen van deze getuige is belangrijk, aangezien deze getuige belastende verklaringen heeft afgelegd tegen de verdachte. Ricardo O. wordt juridisch bijgestaan door raadslieden Harold Belfor, Maureen Nibte en Dwight Kraag. Op de rechtszitting van 17 juni zal de getuige gehoord worden.

Wanita Ramnath

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September