President bemiddelt in houtconflict Matuariërs en Kwinti’s
20 May, 18:06
foto
Ministers Edgar Dikan, Lekhram Soerdjan en RGB-directeur Leandra Woei in gesprek met elkaar. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft bemiddeld in geschillen over de houtsector in het binnenland. De verschillende partijen zijn na een onderhoud op het presidentieel paleis op één lijn. Aan deze sessie hebben deelgenomen dignitarissen van de Matuariërs en de Kwinti’s.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de rode draad van deze ontmoeting is geweest, de problemen in de houtsector in de twee gebieden. In deze meeting waren ook aanwezig minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening en Grond- en Bosbeheer (RGB), de directeur van het departement RGB, Leandra Woei, en die van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht, Jerry A-Kum.

"Wij zijn tot oplossingsmodellen gekomen, die nu technisch zullen worden uitgewerkt door onze werkarmen.” Afgesproken is dat er binnen een week rapportage wordt gedaan.Een model is besproken om een gelegenheid voor jongeren (Matuariërs) van Pusugrunu te creëren om te werken in de sector. Ook is op tafel gelegd het voorstel, waarbij bedrijven nabij Nyun Jacob Kondre zich terug zullen trekken tot een bepaalde straal achter het dorp. 

Bij de Kwinti’s, dorpsbewoners van Witagron, heeft de gemeenschap uitbreiding gevraagd van het gemeenschapsbos. “We kunnen zeker stellen dat dit gesprek in voordeel is van alle partijen," stelt minister Dikan. 


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September