Bewoners Klaaskreek blij met gezondheidsdag Lions
19 May, 10:57
foto
Een vertegenwoordiger van Stichting Lobi geeft voorlichting aan jongeren van Brokopondo. (Foto: Lions Club Para)


Het was zaterdag een gaan en komen op de Daniël Ijveraarschool te Klaaskreek in het district Brokopondo. Meer dan 200 bewoners van Klaaskreek en omgeving hebben gevolg gegeven aan de oproep voor de gezondheidsdag, georganiseerd door Lions Club Para en Lions Club Paramaribo Felice.

Een van de speerpunten van Lions International is het promoten van een goede gezondheid, waarbij het preventief karakter centraal staat. Nadruk wordt gelegd op onder andere Sight First en Diabetici, maar ook andere ziektebeelden zoals hoge bloeddruk vormen een aandachtspunt. Aan deze gezondheidsdag hebben deelgenomen Suriname Eye Center, MyLab, Stichting Lobi Health Center en Jeugd Tandverzorging.

Een vertegenwoordiger van het traditioneel gezag, alsook de presidenten van de Lions Club Para en Felice, respectievelijk Purcy Lewis en Carmelita Gordon-Dover hebben de aanwezigen gewezen op het belang van een goede gezondheid. Met de uitvoering van dit project willen de Lions de mensen bewust maken om steeds te letten op hun lichamelijke conditie.

Cliënten konden gratis gebruik maken van de diensten die werden aangeboden, waaronder oog- en tandheelkundig onderzoek, bloeddruk- en suikerspiegelmeting, BMI, gewicht, baarmoederhalskanker en borstonderzoek.
Afwijkende bepalingen werden in overleg met de plaatselijke arts die ook aanwezig was besproken, in verband met eventuele doorverwijzing voor  specialistische behandeling in Paramaribo.

In het kader van de We Serve-gedachte van de Lions biedt zij aan diverse doelgroepen de helpende hand. Het verenigingsjaar van de Lions loopt ten einde, en met trots kan gesteld worden dat de Organisatie optimaal invulling en inhoud heeft gegeven aan de doelstelling van het Lionisme. 


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September