Jongeren stootgroep Commewijne vestigt hoop op VHP
18 May, 07:01
foto
De jongeren stootgroep van Commewijne heeft zich gebundeld en ondersteunt de oranje beweging. Vrijdagavond is de oprichting geformaliseerd.


Ruim 40 jongeren uit Commewijne hebben, na intensief voorbereidend werk van Preschand Baldew en Mark Lall, de VHP hun onvoorwaardelijke steun toegezegd. Wars van de situatie in het land waarbij de jongeren geen uitzicht hebben op een redelijke toekomst, hebben zij zich vrijdag gebundeld in de jongeren stootgroep Commewijne. Zij willen ervoor zorg dragen dat jongeren zich aansluiten bij de strijd tot redding van Suriname en daarmede het initiatief voor een betere toekomstvooruitzicht in eigen hand nemen. 

Langs de kantlijn staan is geen optie meer. Zich daadwerkelijk inzetten om het tij in Suriname te keren is nu een must voor alle jongeren, stelt de stootgroep die gekozen heeft voor de oranje beweging. Weinig recreatiemogelijkheden, slecht georganiseerd schoolvervoer, geen werkgelegenheid zijn onder meer de vraagstukken die in de meeting met voorzitter Chan Santokhi en andere prominenten uit de partij door de jongeren zijn aangekaart. Zij vestigen hun hoop nu op de orange movement.

De stootgroep staat onder leiding van Max Pobosi, Rai Sawirjo, Adesh Ramlal, Amisa Kewal en Dyon Denswil bestaat uit veel first voters en jongeren afkomstig van verschillende andere partijen. Zij hebben beloofd binnen zeer korte termijn te starten met verschillende jongeren manifestaties in alle zes ressorten in Commewijne. Ze willen zoveel mogelijk jongeren interesseren om de beweging te joinen. Na de meeting werd in ongedwongen sfeer nog van gedachten gewisseld met  voorzitter Santokhi en ondervoorzitter Asis Gajadien.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September