Somohardjo wil geen bewaking als Assembleelid
17 May 2019, 01:48
foto
Paul Somohardjo, fractieleider van PL.


Paul Somohardjo, fractieleider van de Pertjajah Luhur (PL) is niet van plan gebruik te maken van de mogelijkheid die nu wordt geboden door de regering om elke parlementariër van bewaking te voorzien. “Ik tart het lot niet. Ik ben oprecht. Mijn bewaker is de Almachtige. Die beschermt mij. Ik heb het volk al vijftig jaar gediend en ben dankbaar dat ik de gemeenschap nog steeds kan dienen. Een bewaker heb ik niet nodig”, zegt de politicus. 

De PL-topper vindt het opmerkelijk dat juist nu, kort vóór de verkiezingen, Assembleeleden bewakers krijgen aangesteld. Vier jaar lang was dat niet nodig geweest. “Ik wil geen mogelijke spionnen in mijn huis. Gaan ze controleren wie bij me thuis komt en wie gaat, en wat wordt besproken? Met een simpel apparaatje is tegenwoordig alles af te luisteren. Ik bedank voor de inspanning die de regering zich getroost om bewaking voor ons te regelen, maar ik zie er van af.”

Somohardjo stelt zich op het standpunt dat iemand die hem moet beveiligen ook door hem aangewezen moet worden en niet door de regering. Over de reden waarom juist nu bewaking wordt aangesteld, tast de parlementariër in het duister. “Het heeft misschien met Waidoe te maken. Het volk van Nickerie is in opstand nu een zetel door Waidoe is ‘verkocht’. Ik weet het niet. Maar ik heb in ieder geval een rein geweten.” 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April