Kinderen boven Marowijne krijgen pakketten van first lady
16 May, 12:53
foto
De delegatie tijdens een bezoek aan het boven Marowijne-gebied. De schoolkinderen hebben pakketten ontvangen van first lady Ingrid Bouterse-Waldring. (Foto: NII)


De dorpen Gakaba en Langa Tabiki in het boven Marowijne-gebied heeft first lady Ingrid Bouterse-Waldring woensdag leerlingen van de basisscholen pakketten gedoneerd. Zij heropende samen met minister Antoine Elias van Volksgezondheid het SZF-verstrekpunt in Langa Tabiki. De post was eerder geopend maar er moesten nog enkele zaken in orde worden gemaakt. De dorpsbewoners kunnen nu bij dit verstrekpunt terecht voor het aanvragen en afhalen van hun SZF-kaart en andere diensten. Zij hoeven dus niet meer naar Paramaribo af te reizen hiervoor.'

In Gakaba heeft de echtgenote van de president de leerlingen toegesproken en bemoedigd hun best te blijven doen, zodat zij succesvol worden in de maatschappij en zo het land verder helpen te ontwikkelen. Verder heeft zij beloofd vóór het einde van dit schooljaar elke leerling te voorzien van een schoolpakket voor het komende schooljaar. 

Directeur van Staatsziekenfonds, Rick Kromodihardjo, maakte ook deel uit van de delegatie die een eendaags bezoek bracht aan de twee dorpen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Thursday 12 December
Wednesday 11 December