Notch toont karakter met 1-0 winst op Leo Victor
13 May 2019, 02:47
Doelpuntenmaker Juari Miranda (midden) en zijn clubgenoten. (Foto: Ala-D Media)

Semikampioen sv Notch heeft zondag in het Franklin Essed stadion karakter getoond door met 1-0 te winnen van Leo Victor. Het is de tweede grote winst voor de ploeg uit Moengo binnen twee weken tijd. Vorige week werd al gewonnen van stadsgenoot Inter Moengo Tapoe met 4-1. Er schijnt een opleving te zijn bij Notch die nogal een slechte start van de competitie kende. Trainer Ramon Apoetitie is dolgelukkig door de winst.

De wedstrijd kende enkele mooie momenten en waren de ploegen vanaf het begin zeker gewaagd aan elkaar. Ondanks Leo Victor toch meerdere kansen kreeg, hielden ploegen elkaar in toom en kon het eerste doelpunt zeker bij elk van de team vallen. Het noodlot viel voor Notch toen centrale verdediger Leandro Daria Da Silveira vanwege een blessure uitviel. De goaltjesdief bij Leo Victor, Xaviero Gazon, had zijn dag niet en werd kort gedekt door Pearnel Linga. De Braziliaan in dienst bij Notch, Juari Miranda, ramde in de eerste helft na een prachtig genomen vrije trap de deklat. Ploegen kwamen maar niet tot doelpunten wat ook leidde tot een doelpuntloze eerste helft.

In de tweede helft kwam een herboren Notch het veld op. De opdracht was duidelijk, een snelle doelpunt in deze helft en dan de verdediging sluiten wat ook lukte.  Arnold Lantveld kwam na een goede steekpass voor doelman Kevin Pandooi van Leo Victor te staan. Pandooi toonde klasse en behoede zijn club tegen een achterstand. Kort hierna was het Miranda die na een steekpass het leder vanaf 16 meter, de touwen injoeg. Pandooi kreeg slechts kans om na te kijken: 1-0.

Notch had na dit doelpunt toch geen overwicht op het spel. Vooral vanuit links met de opkomende verdediger Ifnaildo Misiedjan kreeg de verdediging van Notch ontzettend veel problemen. Doelman Sousa Santos Paulo Roberto van Notch moest met nog weinig tijd tot het uiterste gaan om een keihard schot tot hoekschop te verwerken. De verdediging van Notch hield stand en verdedigde met takt de 1-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal.

Door de overwinning van Notch op Leo Victor blijven de jongens van Land van Dijk steken op 43 competitiepunten uit 19 wedstrijden. Leo Victor is nu op de derde plaats. De eerste plaats is altijd nog voor landskampioen Robinhood die 46 competitiepunten heeft uit 18 wedstrijden. Notch nestelt zich nu als middenmotor van de SVB Eerste Divisie competitie en staat op de 8e plaats. Uit 18 wedstrijden heeft deze club nu 23 competitiepunten.