Robinhood en Inter Moengo Tapoe spelen gelijk: 2-2
12 May 2019, 00:36

Robinhood is zaterdag in het Ronnie Brunswijk stadion aan een verliespartij ontsnapt. Door hard knokken is het de landskampioen gelukt om een gelijkspel uit de tegen ex-landskampioen Inter Moengo Tapoe te halen. Na een ruststand van 1-1 werden de punten uiteindelijk broederlijk verdeeld met een 2-2 eindstand.

Roxey Fer opende de score voor Robinhood. Hij werd breed vanuit rechts aangespeeld. De bal ging laag over het veld voorbij de verdedigers van Inter. Met een schuiver verdween de bal in het net: 1-0. De thuisploeg kwam kort hierna met de schrik vrij. Uit een hoekschop kopte Robinhood de bal binnen. Echter werd dit doelpunt door de arbiter afgekeurd omdat deze met de hand het doel in was verwerkt. Inter bleef drukken maar was niet succesvol in de afronding. Er was weinig cohesie in de voorhoede.

Opslag van rust trok Inter de stand gelijk. De korte snelle goaltjesdief Romeo 'Poeti Poeti' Kastiel werd nadat het leder uit een vrije trap onvoldoende werd wegwerkt kort aangespeeld. Met een schijnbeweging was hij de verdediger een stapje voor en schakelde hij sluitpost Claidel Kohinor uit: 1-1.

De tweede helft was nauwelijks enkele minuten oud toen Inter Moengo Tapoe de leiding overnam. Giovanni Waal kon uit een fraai combinatiespel het tweede doelpunt inschieten: 1-2. Het spel werd gekenmerkt door vele slides en harde tackles. Het veld was vanwege de regen drassig. Inter bleef kansen creëren en was fysiek de sterkere ploeg. Sterspeler Stefano Rijssel, die vroeger voor de Moengonezen uitkwam, werd heel goed afgedekt. Ook op het middenveld was Inter dominant. Een doelpunt van Inter werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Toch gelukte het Robinhood om de gelijkmaker in te schieten. Uitgerekend Rijssel die de verdediging van Inter afstrafte uit een fout: 2-2. Er kwam opleving aan de zijde van Robinhood. Met nog enkele minuten te gaan, holde de thuisploeg achter de feiten aan. Het werd ineens een open wedstrijd waarbij vermoeidheid duidelijk parten speelden. Na negentig minuten spelen kwam er geen verandering meer in de score.

Robinhood heeft uit 18 wedstrijden 46 punten en staat op de eerste plek. Inter Moengo Tapoe heeft met 19 gespeelde wedstrijden 44 punten. Deze club prijkt op de tweede plaats. Vandaag zullen Leo Victor en SV Notch het tegen elkaar opnemen.