Topmanager Wereld Diabetes Foundation op bezoek
09 May 2019, 08:32
foto
Line Bechmann, (2e v. r.) programme manager van de World Diabetes Foundation (WDF) uit Denemarken en het managementteam van de One Stop Shop voor chronische ziekten, op bezoek bij minister Antoine Elias van Volksgezondheid (3e v. r.).


Minister van Volksgezondheid, Antoine Elias heeft dinsdag Line Bechmann, programme manager van de World Diabetes Foundation (WDF) uit Denemarken en het managementteam van de One Stop Shop voor chronische ziekten, ontvangen. Elias heeft informatie gekregen over de project uitbreiding van de One Stop Shop in samenwerking met de Medische Zending in het binnenland. Dennis Caffé was als begeleider van Bechmann in het gezelschap.

Er is gesproken over de strategische doelen van het ministerie voor het binnenland en de manier waarop er samen met de WDF daaraan invulling kan worden gegeven. Het team zal ook naar het binnenland gaan en daar praten met het traditioneel gezag en de bewoners over komende activiteiten in hun gebied.

De One Stop Shop zal in een aantal gebieden diensten aanbieden, in samenwerking met de dienstverleners van het Mungra Medisch Centrum (MMC) en de MZ, die al in deze gebieden opereren. Enkele van de gebieden zijn Kwamalasamutu, Drietabbetje en Apoera. Deze keer zullen Laduani, Brokopondo en de Suriname rivier opwaarts, bezocht worden, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties