NDP staat stil bij de positieve effecten van Ramadan
06 May 2019, 11:43
foto


Moslims over geheel de wereld hebben zich mentaal, fysiek en spiritueel voorbereid op het vasten. Een deel is vandaag begonnen met vasten en anderen beginnen morgen. Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender (Hijri). Het wordt als Heilige maand geacht, omdat dit de maand is waarin de Heilige Quran werd geopenbaard aan de Heilige Profeet Muhammed (vzmh). Het vasten is een der vijf pijlers die de basis vormen van de Islam. 

Een moslim vast van zonsopkomst tot en met zonsondergang. Het vasten houdt in dat de gelovige zich volledig onthoudt van voedsel, drank en seksuele handelingen. Tijdens het vasten dient een gelovige meer dan ooit bewust te zijn van elke handeling, gedachte en uitspraak die hij/zij pleegt.  Het vasten heeft tal van voordelen voor het fysiek en de gezondheid. Maar ook op het spirituele en mentale gebied zijn er tal van voordelen te noemen. Een belangrijke bijdrage van het vasten is de invloed die het heeft op de karakter vorming van de individu. Het leert tolerantie en doorzetting. Het leert de vastende persoon in moeilijke tijden zich te keren in gebed tot diens Schepper. En de Almachtige aan te roepen om begeleiding en kracht. Het maakt de afstand tussen de gelovige en Allah (SWT) kleiner. 

Ramadan leert ons geduldig te zijn, geduld op te brengen in tijden waarin het moeilijker is. Om geloof te hebben in uw Schepper en vol overgave op Hem te vertrouwen. Het leert ons om te luisteren naar onze Schepper. Het is daarom ook belangrijk dat tijdens de maand Ramadan de gelovige zich volledig onthoudt van negatieve gedachten, het gebruik van scheldwoorden en het verkeerd handelen jegens zichzelf en de medemens. Ramadan staat ook in het teken van het plegen van goede daden en het helpen van hen die hulpbehoevend zijn, voor zover het in uw vermogen ligt. Allemaal deugden die meegenomen moeten worden naar alle dagen van het leven. 

De NDP wenst de totale moslim gemeenschap in Suriname een Ramadan Mubarak toe en spreekt de hoop uit dat al het positieve van deze Heilige maand zich mag verspreiden onder ons geheel volk. Dat wij leren in eerlijkheid en tolerantie met elkaar te leven en dat met nog een jaar te gaan naar de komende verkiezingen, wij met respect en liefde met elkaar blijven omgaan ondanks de verschillen in politieke opvattingen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April