Rijbewijs twee dronken vrouwen ingevorderd
06 May 2019, 03:08
foto


Drie vrouwen zijn in twee afzonderlijke gevallen in aanraking gekomen met de politie, omdat zij teveel alcohol hadden gebruikt en deelnamen aan het verkeer. Het rijbewijs van de twee vrouwen achter het stuur is ingevorderd door de politie van Santo Boma. Dit meldt de politie Public Relations.

Joelmatie, G. (45) veroorzaakte afgelopen week een aanrijding in het district Wanica. Tijdens het politioneel onderzoek werd geconstateerd dat zij onder invloed van alcohol verkeerde. Zij zat met Agnes, G. (54) in de auto die ook onder invloed van alcohol verkeerde. Zij ging zodanig tekeer dat zij het uniformhemd van een politieagent vernielde. Beide vrouwen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waarna zij werden onderworpen aan een alcoholblaastest.

De bestuurster Joelmatie G. blies ongeveer vijfmaal het toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde lucht namelijk 1190 microgram. Het toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde lucht is 220 microgram. Beide vrouwen werden ter ontnuchtering opgehouden op het bureau. Hierna werden zij voorgeleid bij een hulp officier van justitie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het rijbewijs van Joelmatie G. ingevorderd. Na een ernstige waarschuwing van de politie werd het tweetal heengezonden.

In een ander geval onderzocht de politie een melding van het Command Center dat een voertuig in de trens aan Hannaslustweg terecht was gekomen. De auto werd bestuurd door Lilawatie, J. (42). Zij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren en werd overgebracht naar het politiebureau met de bedoeling om een alcoholblaastest te ondergaan. Zij bleek daartoe niet in staat te zijn.

De vrouw werd ter ontnuchtering opgehouden op het politiebureau Santo Boma en nadat zij uit haar dronken bui was, werd zij voorgeleid bij een hulp officier van justitie. Tijdens de voorgeleiding verklaarde zij dat zij slechts een biertje had gedronken en dat zij ook medicijnen had ingenomen. Zij deelde mee dat ze achter het stuur in slaap was gevallen met het gevolg dat zij in de trens terechtkwam.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April