Broki buigt met 4-2 voor kampioen Robinhood
29 Apr 2019, 05:44

Landskampioen Robinhood heeft de winningsreeks ook lokaal voortgezet. De kersverse Concacaf Caribbean Clubshields kampioen won in het Aloysius Zichem Stadion zondag met 4-2 van sv Broki. De ruststand in deze 1e divisie inhaalontmoeting was 2-1 voor landskampioen Robinhood.

Beide ploegen begonnen flitsend aan het spel. Het leek even op alsof Robinhood het toch wel heel moeilijk zou krijgen. Echter was het Broki, die naarmate de wedstrijd vorderde, steeds terugviel en minder tot zijn spel kwam. Het eerste doelpunt kwam vroeg in de ontmoeting van Roché Rosebel. Uit een hoekschop kwam hij van achter de verdediging en kopte ongestoord 1-0 voor Robinhood. Dan nog leek het een vrij open spel. Broki kreeg een penalty om de stand weer gelijk te zetten. Sifillion Soekhoe scoorde in de 15e minuut feilloos vanuit de 11 meter stip: 1-1. De stand werd kort vóór rust weer uit balans gehaald door de Braziliaan in dienst bij Robinhood. Lucas Da Costa schoot van dichtbij uit een indirecte vrije trap, keihard het tweede doelpunt in: (2-1).

Bij de rust kwam Robinhood in een blauwe shirt het veld op. Reeds in de eerste helft was duidelijk dat rood overheerste in de kleuren van de shirts van beide teams. Dat blauw meer vechtkracht bracht voor Robinhood in deze tweede helft was duidelijk. De kampioen van Suriname speelde een betere en gecontroleerde tweede helft. De thuisploeg Broki vond kort na rust eerst het net. Wederom was het Soekhoe die via een penalty doelman Claidel Kohinor het nakijken gaf: (2-2).

Sterspeler Stefano Rijssel deed hierna wat van hem verwacht werd. Met een assist en een doelpunt trok hij de wedstrijd naar zich toe. Op links kon Rijssel, Mitchel Kisoor goed bedienen. Kisoor scoorde van dichtbij het derde doelpunt: (3-2). Rijssel werd in blessuretijd nog diep gestuurd. Hij nam de bal vanuit de 16 meter goed mee, achterna gezeten door twee verdedigers, omspeelde hij de doelman en scoorde de 4-2 voor Robinhood.

Door deze overwinning blijft Robinhood stationair op de derde plek met 42 competitiepunten uit 16 wedstrijden. De eerste plaats is voor Inter Moengo Tapoe die gelijk aantal competitiepunten heeft als Leo Victor namelijk 43. Deze twee ploegen s hebben echter 17 wedstrijden gespeeld. Robinhood moest vanwege internationale verplichtingen twee wedstrijden missen. Er volgt nog een inhaalwedstrijd tegen Notch. De Telsur/SVB Eerste Divisie competitie wordt deze week voortgezet.