Quota Suriname renoveert gebouwen Stizona
28 Apr 2019, 20:31
foto
Het gerenoveerde schoolgebouw van Stizona. Quota Suriname Internationaal heeft gezorgd voor onderhoud van de gebouwen.


Serviceclub Quota Suriname heeft ruim SRD 87.000 besteed voor reparaties aan de gebouwen van Stizona. Aan deze school wordt vervolgonderwijs gegeven aan zeer moeilijk lerende kinderen. Het gaat om één van de instellingen waar Quota Suriname zich structureel voor inzet. Van Stizona zijn het dak, de plafonds en de dakgoten van het schoolgebouw vernieuwd. Er is geschilderd en ook het dak van de mediatheek is vernieuwd.

Het door Quota Suriname gefinancierde deel van de renovaties is deels betaald uit zogenaamde 'restricted funds' die speciaal voor Stizona aangehouden worden en deels uit opbrengsten uit de fundraisingsactiviteiten tijdens de jaarlijkse Quota Men Cook Out. Aannemingsbedrijf APEX dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd, heeft ook een financiële bijdrage geleverd. In 2004 realiseerde Quota voor NF 200.000, dankzij samenwerking met enkele grote donateurs al de her- en uitbouw van de gebouwen van Stizona.

Iedereen weet dat het renoveren van gebouwen een kostbare zaak is, daarom is het noodzakelijk om periodiek onderhoud te verrichten. Quota Suriname vindt het dan ook belangrijk om haar 'grote projecten' te onderhouden. Nu de gebouwen opnieuw gerenoveerd zijn, kunnen de jongelui weer in een omgeving vertoeven die stimulerend en inspirerend is. Geen dak-lekkages, geen grauwe vervuilde plafonds en muren, maar een mooi opgeknapt en fris geschilderd schoolgebouw, zegt de organisatie.
Advertenties